'Heffing op gloeilampen'

Maak een einde aan het prijsverschil tussen spaarlampen en gloeilampen. Dit advies staat in een rapport dat een werkgroep maandag presenteerde aan milieuminister Jacqueline Cramer. Zij toonde zich enthousiast en kondigde aan ermee aan de slag te gaan, samen met bedrijfsleven, gemeenten en provincies. Voor de zomer moeten er concrete uitvoeringsplannen op tafel liggen.

De PvdA-bewindsvrouw stelde eind vorig jaar de werkgroep in, die met ideëen moest komen waarmee zuinige verlichting gemeengoed kan worden in Nederland. Voorzitter is burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen. Bedrijven als Philips en NUON, installateurs, lagere overheden en Stichting Natuur en Milieu zitten er verder in.

De consument is volgens de werkgroep bereid zuinige lampen aan te schaffen als de prijs niet te veel verschilt van die van gloeilampen. Als eerste beveelt de werkgroep aan om de Europese importheffing op spaarlampen uit enkele Aziatische landen zoals China die kan oplopen tot zestig procent, af te schaffen. Afgelopen najaar is die heffing met een jaar verlengd tot oktober dit jaar. Nederland stemde vergeefs tegen het voorstel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!