Inbev wil Anheuser-Busch overnemen

Het Belgische bierconcern Inbev is een bod van 29,2 miljard euro aan het voorbereiden op de Amerikaanse brouwer Anheuser-Busch. Onbekende bronnen meldden in de Britse zakenkrant Financial Times dat het Inbev-bestuur op korte termijn een poging zal ondernemen Anheuser-ceo August Busch direct te benaderen. Daarna zou een brief gestuurd worden naar het volledige management van de brouwer.

De verwachting is dat Inbev een lauwe ontvangst te wachten staat. August Busch verwees eind vorig jaar een eerder overnamebod van de Belgen rechtstreeks naar de prullenbak. Volgens de Financial Times benadrukte Busch destijds de zelfstandigheid van het bedrijf Anheuser-Busch te willen behouden. Ook zou hij tijd willen om zich geschikt te tonen voor de toppositie die hij pas sinds anderhalf jaar bekleedt.

Anheuser-Busch is de vierde brouwer ter wereld en onder meer eigenaar van biermerk Budweiser. InBev is wereldwijd de nummer twee en brouwt onder meer Stella Artois en Beck’s. Samen zouden ze jaarlijks rond de 350 miljoen hectoliter bier en andere dranken produceren. De gecombineerde omzet zou op ruim 25 miljard euro liggen. Ter vergelijking: de nummer drie, Heineken, produceerde vorig jaar 119,8 miljoen hectoliter en maakte een omzet van ruim 12,5 miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!