Zuivelfabrieken draaien weer normaal

De zuivelfabrieken van Campina en Friesland Foods draaien donderdag weer als normaal. De bedrijven kregen afgelopen week te maken met blokkades en melkveehouders die weigerden melk te leveren omdat ze de melkprijs te laag vinden. Dat de protesterende boeren donderdag vanaf middernacht weer melk leveren, nemen de concerns voor kennisgeving aan.

"Een beperkt aantal boeren, 433 van de 9400, heeft een keer de melk niet geleverd, tachtig boeren deden dat twee keer niet en negen leverden drie keer niet", aldus de woordvoerder van Friesland Foods. "Eigenlijk draaien we al weer twee dagen normaal, sinds maandag het distributiecentrum in Nijkerk werd vrijgegeven."

De actievoerende Dutch Dairymen Board (DDB) wil de concerns houden aan afspraken over een hogere melkprijs die mogelijk in Duitsland worden gemaakt. "Dat laat ik voor hun rekening", aldus Campina. Friesland Foods: "Wij zitten niet bij de gesprekken in Duitsland en zijn dus niet gehouden aan eventuele afspraken."

Zowel Friesland Foods als Campina zegt wel te willen praten over de melkprijs. "Wij staan open voor een dialoog met de leden. We zijn een coöperatie en ontmoeten onze leden enkele keren per jaar", aldus de woordvoerster van Campina.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!