Zorgen juweliersbranche jeugdige overvallers

Juwelierszaken zijn bezorgd over de aanpak van jeugdige overvallers door justitie. Nadat de crimineeltjes zijn opgepakt, worden ze direct weer op vrije voeten gesteld omdat ze ‘te jong’ zijn. Na voorgeleiding aan de rechter-commissaris worden ze weer naar huis gestuurd, schrijft De Telegraaf vrijdag.

De Federatie Goud en Zilver luidt de noodklok in een brandbrief aan minister Hirsch Ballin (Justitie) over de handelwijze van justitie. De brancheorganisatie spreekt over een plaag van jonge crimineeltjes van 16, 17, 18 jaar oud, die georganiseerd op scooters juwelierszaken afstropen. Het aantal overvallen op juwelierszaken steeg in drie jaar van dertig naar 49 afgelopen jaar.

“Onze branche investeert miljoenen in technische en organisatorische middelen”, schrijft de federatie in de brief aan de minister. “Daarnaast wordt zowel de ondernemer als zijn medewerkers zo veel psychische schade berokkend, dat het personeel de branche verlaat en de ondernemers niet meer de moed kunnen opbrengen om opnieuw te starten.”

Een woordvoerder van Justitie wijst erop dat het heenzenden van jeugdige verdachten niet betekent dat zij niet voor vervolging in aanmerking komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!