Visa waarschuwt creditcardgebruiker

Uit onderzoek van Visa Europa blijkt dat bijna 800 duizend creditcardgebruikers niet weten dat de creditcard voortaan is gekoppeld aan een pincode. Om nare verassingen tijdens de zomervakantie te voorkomen, adviseert Visa consumenten de pincode van hun creditcard te onthouden zodra ze naar het buitenland op vakantie gaan. Het bedrijf is hiertoe een campagne gestart.

Europa bereidt zich voor op één uniform betaallandschap: Single European Payment Area (SEPA). Hierdoor gaan nu al in bijna alle Europese landen creditkaartbetalingen gepaard met het gebruik van een persoonlijke pincode.

Het Visa-onderzoek stond in het teken van betalen in het buitenland en het betaalgedrag in de zomervakantie. Veiligheid was hierbij een belangrijk aandachtspunt. Opvallend resultaat is dat bijna de helft (49%) van de respondenten met een creditcard vindt dat een betaling met een creditcard zonder pincode onveilig is. Daarnaast is 87% van de ondervraagden van mening dat transacties met een creditcard in het binnenland veiliger zijn dan in het buitenland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!