Strijd om oplaadbare auto

De grootste autofabrikanten ter wereld zijn in een race verwikkeld om als eerste een auto in massaproductie te nemen die rijdt op oplaadbare batterijen. Het gaat om lithium-ionbatterijen die ook in mobieltjes en laptops zitten en die ervoor zorgen dat auto’s helemaal geen CO2 uitstoten. Dat meldt de Volkskrant zaterdag.

Autofabrikanten Nissan en Volkswagen willen uiterlijk in 2010 de eerste ‘plug in-accu’s’ voor hun modellen gereed hebben. Beide autobedrijven zijn afgelopen weken joint ventures aangegaan met producenten van de speciale batterijen.

“Wij willen ons in de toekomst toeleggen op elektrisch aangedreven auto’s”, zei Volkswagen-topman Martin Winterkorn bij de bekendmaking van de samenwerking met de Japanse batterijenfabrikant Sanyo. Ook General Motors heeft zich bij een batterijmaker ingekocht. De grootste autofabrikant ter wereld wil in 2010 de Chevy Volt lanceren. Een elektrische middenklasser die de gemiddelde Amerikaan van en naar zijn werk moet brengen zonder een druppel brandstof te gebruiken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!