Uitstel uitspraak hoger beroep accountant Ahold

De uitspraak in het hoger beroep in de tuchtzaak tegen een accountant van Deloitte is weer uitgesteld. Naar verwachting zal het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) nu op 22 juli uitspraak doen in de zaak.

“Het gaat om een omvangrijke zaak met veel principiële vragen”, aldus een woordvoerder van het CBb vrijdag. Maar het college ziet geen aanleiding om een nieuwe zitting te houden.

In eerste instantie zou het CBb op 29 april uitspraak doen. Dit werd uitgesteld tot 10 juni. Het CBb is niet gebonden aan een wettelijke termijn waarop het uitspraak moet doen.

Hoewel de tuchtzaak gericht is tegen een persoon (John van den Dries), wordt de zaak gezien als een klacht tegen Deloitte. De Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (Sobi) had de zaak aanhangig gemaakt.

Vorig jaar oordeelde de raad van tucht voor registeraccountants dat de man ernstig is tekortgeschoten in het toezicht bij US Foodservice. In 2003 kwam bij het Amerikaanse bedrijf een fraude aan het licht met een omvang van 1 miljard euro.

Sobi heeft een claim ingediend tegen het accountantskantoor wegens geleden schade. Deze zaak is nu onder de rechter. De uitspraak in het hoger beroep kan de haalbaarheid van dit soort claims versterken of ondermijnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!