Tankstations bannen tijdschriften

Pomphouders nemen massaal afscheid van tijdschriften als Playboy, Panorama, Linda en Donald Duck. De ondernemers besluiten hiertoe vanwege een conflict met distributeur Aldipress. Ook sigarenwinkeliers overwegen het leesvoer uit hun assortiment te gooien, schrijft De Telegraaf maandag.

De onenigheid is ontstaan na verandering van de tarieven, waardoor sommige winkeliers 100 tot 3000 euro per jaar extra betalen. Volgens pomphouders en sigarenboeren houden ze zo nauwelijks een cent over aan de verkoop van tijdschriften.

Hans Mennink van brancheorganisatie Beta stelt dat pomphouders het niet makkelijk hebben en ‘niet ook nog eens willen bloeden voor het zware weer in de tijdschriftenmarkt’. Ook Gert Koudijs van NSO, de brancheorganisatie tabaksdetailhandel, vindt dat Aldipress de financiële problemen naar de tabakswinkeliers schuift. “De pijn wordt bij de winkels neergelegd. De tijdschriften zijn vooral een serviceproduct. De marge is gering, maar de winkeliers moeten er wel veel werk voor verzetten. Door de verhogingen van de kosten blijft er niks over.”

Distributeur Aldipress meent dat ze er ‘vooral bij de kleine winkels bijna geld op toeleggen’. “Stel dat de omzet in een winkel vijftienduizend euro aan tijdschriften is, dan is onze marge 1500 euro bruto. Maar daar staat duizend euro netto aan kosten tegenover. Daarom hebben we het systeem willen veranderen”, aldus commercieel directeur Gert-Jan Schlatmann van Aldipress.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!