Tata toont interesse in Hummer

De Indiase autofabrikanten Tata en Mahindra zijn benaderd om het automerk Hummer over te nemen van General Motors (GM). Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag.Vorige week maakte GM bekend de verkoop van Hummer te overwegen, omdat de verkoop van SUV’s in de Verenigde Staten is ingestort.

De Amerikaanse automobilist kiest voor zuiniger auto’s, nu ook in de VS de brandstofprijzen flink gestegen zijn. Hummer zag in de eerste maanden van dit jaar de verkoop met 35 procent dalen.

Een struikelblok bij de overname door een Indiase fabrikant kan nog zijn dat de Hummer-terreinauto oorspronkelijk ontwikkeld is voor het Amerikaanse leger. Volgens marktanalisten is het merk politiek niet correct. De Indiase regering doet liever zaken met Rusland en gebruikt uitsluitend legermaterieel van Russische makelij.

De Indiase autofabrikant Tata kocht eerder al de Britse automerken Jaguar en Landrover van Ford. Met Hummer zou Tata zowel ’s werelds grootste als ’s werelds kleinste personenauto (de slechts 1700 euro kostende Nano) in huis hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!