'Koffieleuten is gezond'

Het drinken van veel koffie blijkt goed voor de gezondheid. Want van veel koffiedrinken ga je niet eerder dood, zoals eerdere onderzoeken aantoonden, maar er is mogelijk een beschermend effect, zo stellen Amerikaanse onderzoekers van de Harvard Medical School in Boston. De Amerikaanse epidemiologen analyseerden het koffiedrinkgedrag van 130 duizend Amerikaanse mannen en vrouwen over meer dan twintig jaar.

Ze vulden elke twee tot vier jaar uitgebreide vragenlijsten in over levensstijl, eet- en drinkgedrag en gezondheidsproblemen. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat koffiedrinkers niet eerder overlijden dan mensen die weinig of geen koffie drinken. Ook niet als ze zes koppen koffie per dag drinken. Naarmate meer koffie wordt gedronken, lijkt het overlijdensrisico iets af te nemen, met name voor vrouwen.

De conclusies werden getrokken na correcties van andere risicofactoren als roken, alcoholconsumptie en overgewicht. “Essentiële correcties”, zegt Rob van Dam, Nederlander van origine, maar al jaren werkzaam in Boston. “Veel koffiedrinken gaat over het algemeen samen met een minder gezondheidsbewuste levensstijl.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!