‘Belgische kledingbranche in problemen’

De zaken gaan niet goed voor de Belgische kledingbranche. Zeventig procent van de door branchevereniging Creamoda ondervraagde modebedrijven zag de omzet het eerste kwartaal van dit jaar dalen. De helft zegt dat dit komt door een verslechtering van de buitenlandse productie en zestig procent wijt het aan de daling van de export.

Vorig jaar was voor de kledingsector een stabiel jaar, aldus Creamoda. De branchevereniging noteerde in 2007 wel een trendbreuk wat betreft invoer en werkgelegenheid. Voor het eerst sinds jaren daalde de import (-1 procent), met een daling van de invoer uit Zuidoost-Azië. De Chinese import steeg nog met vijf procent, maar Creamoda noemde dat ‘een laag percentage in vergelijking met de vorige jaren’.

Ook voor het tweede kwartaal zijn de verwachtingen niet al te rooskleurig. Ruim tweederde van de ondervraagde bedrijven verwacht een verdere terugloop van de bestellingen. Creamoda ziet naast de inflatie ook de dure euro en de hoge energie- en grondstofprijzen als oorzaken. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!