TomTom op iPhone uiterst onzeker

Het is nog allerminst zeker of de nieuwe 3G iPhone met daarop het TomTom Navigator-pakket in de winkel komt. TomTom kondigde luidkeels aan dat ze het pakket draaiend hebben gekregen op de iPhone, dankzij de geïntegreerde gps-chip. Niettemin wordt het aanbieden van navigatiesoftware uitdrukkelijk verboden door producent Apple, meldt Computer Idee.

De introductie van de 3G iPhone heeft bij veel mensen een wrange nasmaak achtergelaten. Hoewel het toestel nu voorzien is van een gps-chip en assisted gps ondersteunt, wordt geen navigatiesoftware meegeleverd. Alleen Google Maps kan een aantal eenvoudige routefuncties vervullen met de gps-chip.

De ogen zijn nu gericht op de fabrikanten van navigatiesoftware, zoals TomTom. Dit bedrijf kondigde aan hun software al op de iPhone draaiend te hebben.

De voorwaarden van Apple's App Store laten er echter geen misverstand over bestaan: het aanbieden van navigatiesoftware voor de nieuwe 3G iPhone is verboden. De reden hiervan is niet duidelijk, maar vermoedelijk wil Apple dit segment zelf uitontwikkelen, mogelijk in samenwerking met Google.

De TomTom Navigator voor de iPhone is echter nog niet uitgesloten, zo stelt Computer Idee. TomTom is al eigenaar van Tele Atlas, dat de Google Maps-kaarten voor de iPhone verzorgt. Daarnaast is TomTom de grootste concurrent van Garmin, dat met een eigen gps-telefoon (de Nuviphone) komt om de iPhone te concurreren. Mogelijk ontwikkelt Apple samen met TomTom een navigatiesysteem.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!