Landelijke uitrol voor mobiel betalen

Met het mobieltje een boodschap afrekenen komt in een stroomversnelling. Negenduizend retailers in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem en Eindhoven krijgen vanaf augustus apparatuur waarmee de consument met een speciale telefoon kan afrekenen. Halverwege 2009 doen waarschijnlijk 45 duizend retailers mee.

De apparatuur, bestaande uit Nokia-mobieltjes met een chip en speciale lezers voor in de winkel, wordt geleverd door Payter en CCV. Op de mobiele telefoon kan maximaal 150 euro worden geplaatst. Door de mobiele telefoon bij een speciale lezer te houden, kan in bijvoorbeeld winkels van Albert Heijn of Leonidas worden betaald.

Om het mobiele betalen te stimuleren verstrekt Payter ongeveer tienduizend NFC-Nokia-telefoons gratis. “Vanaf augustus kan de consument deze toestellen halen bij t for telecom of BelCompany”, vertelt Payter-directeur Brendon Carpenter.

Het Nederlandse onderzoeksbureau Telecompaper is kritisch over deze ontwikkeling. “PIN-betalingen zijn alom geaccepteerd. Het is de vraag of klanten naast hun bankpassen en spaarkaarten ook nog eens een mobiele telefoon willen hebben.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!