Meeste producten in supermarkten ‘unfair’

De meeste producten die in supermarkten verkocht worden, zijn 'unfair'. Van ruim drieduizend onderzochte producten krijgen maar ongeveer 450 het koopadvies van lobbyorganisatie Fairfood, blijkt dinsdag uit een door de organisatie gepubliceerde lijst.

De organisatie stimuleert consumenten ‘eerlijke’ producten te kopen. Fairfood nam een groot aantal producten onder de loep, van pindakaas tot wijn, van chocolade tot rijst. Het bedrijf baseerde zijn oordelen op de informatie die Nederlandse voedsel- en drankbedrijven verstrekten over hun aan supermarkten geleverde producten. De leveranciers werd onder meer gevraagd in hoeverre zij een eerlijk loon betalen en wat ze doen aan het broeikaseffect. Producten die bovengemiddeld scoorden op het gebied van duurzaamheid kregen het koopadvies.

Een handjevol producten (zo’n vijftig) kreeg het ‘in between’-predicaat opgeplakt. Veruit het merendeel voldeed niet aan de keuringseisen van Fairfood. Ook producten als Albert Heijn biologische magere yoghurt, Remia mayonaise en Stegeman Kipfilet staan op deze 'don't buy'-lijst.

Onder de ‘goede’ producten zijn veel huismerkartikelen van Albert Heijn, Ben & Jerry's chuncky muncky-ijs en veel keurmerkartikelen. De volledige lijst is te vinden op de website van Fairfood.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!