'Onderzoek biedt kansen voor megamall'

‘Een goede basis voor het vervolg’, zo beschrijven ontwikkelaars OVG/MDG de onderzoekrapporten over de megamall in Tilburg. Dat melden de bedrijven gisteren in een persbericht.

Bij een mallvariant tot circa 100 duizend vierkante meter behoudt de binnenstad zijn functie als centrum voor recreatieve aankopen en mode. Dat is de belangrijkste conclusie van het DHV-rapport. Uit het onderzoek blijkt tevens dat het effect op de binnensteden van de overige grote gemeenten van Brabant minimaal zal zijn. Dat wordt bevestigd in het rapport van de overige B5-gemeenten.

“Het mogelijke negatieve gevolg op het modesegment wordt in dat onderzoek erg naar voren gehaald. In de Mall wordt ook voor mode een nieuwe manier van winkelen geïntroduceerd, met nieuwe winkels en nieuw aanbod dat nog niet in de regio aanwezig is. Mede hierdoor versterkt de Mall de aantrekkingskracht van de regio Brabant”, aldus Karin Laglas, directielid van OVG, die zich erover verbaast dat de overige B5-gemeenten de Mall liever naar de Randstad sturen dan in hun eigen Brabantstad willen hebben.

“De Mall zal de economie van Brabant in zijn geheel versterken. Waarom zou je alle economische trekkers juist in de Randstad willen? Trouwens, veel Brabanders willen die Mall graag. Wij zijn blij met de eerste reacties op de site van het Brabants Dagblad, waarin consumenten aangeven dat de Mall van hen naar Tilburg mag komen”, aldus Laglas.

Lees ook: 'Tilburgse mall kost retail binnenstad omzet'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!