AH aasde op winkels Laurus

Ahold heeft geprobeerd de supermarktwereld verder naar zijn hand te zetten. In de onderhandelingen met CVC over de verkoop van het belang van 73 procent in Schuitema, stelde Ahold vorig jaar als voorwaarde dat de Britse investeerder eerst ook de Laurus-boedel moest kopen. Dat schrijft het Financieele Dagblad, dat een uitgebreide reconstructie van de gebeurtenissen heeft gemaakt.

Ahold zou dan voor dochter Albert Heijn een greep kunnen doen in het winkelbestand van zowel Super de Boer als van Schuitema. Het zou in dat geval gaan om in totaal ruim honderd winkels. Deze eis tot een driehoekstransactie leidde in september 2007 tot het mislukken van de deal. Dat kwam ook en vooral omdat de grootaandeelhouder van Laurus, het Franse supermarktconcern Casino, geen interesse had in verkoop van zijn belang aan CVC.

Pas in januari van dit jaar werden de onderhandelingen tussen CVC, Schuitema en Ahold hervat. Toen ook had Ahold de Laurus-eis laten vallen. In de uiteindelijke verkoopovereenkomst is bepaald dat Ahold nog drie jaar lang greep houdt op de toekomst van Schuitema. In die drie jaar, zo redeneert Ahold, heeft Albert Heijn voldoende tijd om zijn positie verder uit te bouwen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!