EU: laag btw-tarief mag

De lage belastingtarieven die gelden voor arbeidsintensieve diensten van bijvoorbeeld kappers en fietsenmakers, mogen gehandhaafd blijven. Als het aan de Europese Commissie ligt tenminste, die maandag een voorstel doet om de tijdelijke regeling die nu geldt voor het btw-tarief definitief te maken, meldt NRC Handelsblad.

De Commissie wil lidstaten de vrijheid geven om in bepaalde sectoren zelf het btw-tarief te bepalen, al mag de heffing niet lager zijn dan vijf procent. Nu bestaat een ingewikkelde regeling, waarbij sommige lidstaten wel soepel met btw om kunnen gaan en andere niet: bijvoorbeeld in restaurants mogen elf EU-landen wel voordelige tarieven rekenen, de zestien andere niet.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW is tevreden dat de verlaging voor arbeidsintensieve diensten waarschijnlijk definitief wordt. De Commissie wil mogelijk ook sectoren van de lijst voor verlaagde btw schrappen, maar daar is VNO-NCW tegen: “Een stijging van het btw-tarief kan grote negatieve economische effecten op betrokken sectoren hebben, ook voor de werkgelegenheid.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!