Meer loon voor supermarktpersoneel

De 200 duizend werknemers in supermarkten in Nederland hebben een nieuwe cao. Met terugwerkende kracht krijgen ze vanaf 1 juli 3,25 procent loonsverhoging. Op 1 juni 2009 volgt een tweede loonsverhoging, met 3,5 procent. Dat meldde de vakbond FNV Bondgenoten vrijdag.

Bondsbestuurder Arie van der Pijl is ‘uitermate tevreden’, met het bereikte akkoord, dat geldt voor een periode van twee jaar. "Eindelijk zijn werkgevers bereid jongeren te belonen naar ervaring.”Vanaf 1 januari geldt dat als een zeventienjarige een jaar in dienst is, dat ervaringsjaar meetelt in zijn loon. Hij ontvangt dus een hoger loon dan een achttienjarige die dan net in dienst treedt."

De vakbond is ook content met het feit dat de 33,3 procent toeslag voor werk tussen 20.00 uur en 21.00 uur gehandhaafd blijft. "De werkgevers wilden daar vanaf, maar voor ons was dat onbespreekbaar", zei Van der Pijl.

Op basis van de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst krijgen de supermarktemployés ook de mogelijkheid om hun ADV-dag in te ruilen tegen tijd of geld. Een grote meerderheid van de werknemers in supermarkten werkt in deeltijd en ontvangt liever een geldbedrag dan een ADV-dag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!