'Versnippering bedreigt betalen met mobieltje'

Het aantal initiatieven op het gebied van betalen met de mobiele telefoon neemt toe. Tot op heden heeft echter geen van de diensten zijn weg naar het grote publiek gevonden.

Een van de redenen is dat belangrijke partijen elkaar tot op heden niet hebben weten te vinden. Dat staat in het eerste rapport 'Mobile payments 2008' dat donderdag door consultancybedrijf Innopay en onderzoeksbureau Telecompaper is gepresenteerd.

"De financiële instellingen en de aanbieders van mobiele telefonie zullen tot een standaardisatie moeten komen", schrijven de onderzoekers. Anders dreigt versnippering waarin uitwisseling van data moeilijk is.

Rabobank introduceerde vorige week bijvoorbeeld het betalen per sms. Daarmee kunnen eigenaren van een mobiele telefoon tot 150 euro overmaken. Komende maandag gaat een proef van start waarbij automobilisten in achttien steden de parkeerkosten met een sms-je kunnen betalen. Dit is een initiatief van Park-line. Een andere belangrijke partij is Payter, dat experimenteert met mobiele betalingen in winkels in Rotterdam. Daarvoor is een speciale chip nodig in het mobieltje.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!