‘Betalen met vingerafdruk niet mislukt’

Albert Heijn ziet de test met betalen per vingerafdruk niet als mislukt. “Het is niet ons doel om een waterdicht beveiligd systeem te ontwikkelen voor betalen met vingerafdruk”, zegt AH-woordvoerder Els van Dijk in de jongste editie van supermarktvakblad Distrifood. “We willen meten hoe de consument deze betaaltechniek ervaart, zodat we de gebruikerservaringen kunnen meenemen bij onze zoektocht naar nieuwe betaalmogelijkheden.”

Welke maatregelen AH gaat nemen in een mogelijk vervolgtraject, is niet duidelijk. “Het is goed denkbaar dat we meerdere authenticatiemethoden toevoegen om de veiligheid te maximaliseren, maar dat is op dit moment nog niet aan de rode.”

Vorige week werd de beveiliging van het nieuwe betaalsysteem gekraakt. Een oud-medewerker van softwarebedrijf Atos Origin lukte het om boodschappen af te rekenen met een gekopieerde vingerafdruk, zo meldden diverse dagbladen. De man kopieerde een vingerafdruk en rekende vervolgens met een rubberen afgietsel ervan af bij de kassa van de supermarkt. Het systeem noch de kassamedewerker merkte de oplichting op.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!