Verkade gebruikt alleen nog 'eerlijke' cacao

Verkade gaat zijn chocoladerepen bereiden met 'eerlijke' cacao en suiker. Vanaf oktober zullen de repen die het Max Havelaar keurmerk dragen in de schappen liggen. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De Zaanse producent van koekjes en chocolade is hiermee naar eigen zeggen de eerste Nederlandse A-merkfabrikant die op grote schaal chocolade met het keurmerk op de markt brengt. Verkade gaat 1500 ton cacao op jaarbasis verwerken. Dat is twintig procent van de totale huidige wereldmarkt aan verkochte Fairtrade-cacao.

"De markt voor Fairtrade-cacaobonen is vele malen kleiner dan de markt voor normale cacaobonen en daarom is het moeilijk voor een bedrijf om groot in te kopen. Ook ligt de prijs van de eerlijke cacaoboon hoger", verklaarde Verkade-directeur Bart Merkus. "De consumentenadviesprijs voor een kleine reep chocolade zal 95 eurocent gaan bedragen. Afhankelijk van de supermarkt betaalt de consument nu zo'n 75 tot 85 eurocent voor een kleine reep."

Directeur van de stichting Max Havelaar, Coen de Ruiter, spreekt van "een mijlpaal". Hij noemt het "fantastisch dat een bedrijf als Koninklijke Verkade laat zien dat Fairtrade inkopen ook op grote schaal mogelijk is".

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!