InBev neemt Anheuser-Busch over

Bierbrouwer InBev heeft na drie maanden overeenstemming bereikt met zijn Amerikaanse branchegenoot Anheuser-Busch over een overname. Inbev betaalt 52 miljard dollar (32,6 miljard euro) voor het Amerikaanse concern. Door de overname ontstaat 's werelds grootste bierbrouwer, zo maakten beide partijen maandag bekend.

InBev, onder meer bekend van Stella Artois en Hoegaarden, betaalt zeventig dollar per aandeel in contanten voor de brouwer van Budweiser. Het oorspronkelijke bod van InBev bedroeg 65 dollar per aandeel, maar dit werd door Anheuser-Busch verworpen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Anheuser-Busch en de autoriteiten.

Met de overname is na meer dan 150 jaar een einde gekomen aan Anheuser-Busch als familiebedrijf. De gezamenlijke omzet van het concern komt uit op meer dan 36 miljard dollar en het jaarlijkse productievolume bedraagt 460 miljoen hectoliter. Het gecombineerde bedrijf gaat Anheuser-Busch InBev heten en de topman wordt InBev-bestuursvoorzitter Carlos Brito.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!