Winst Philips boven verwachting

Philips heeft in het tweede kwartaal meer winst gemaakt dan verwacht. Het elektronicaconcern boekte een winst voor rente, belastingen en amortisatie (ebita) van 413 miljoen euro, zo maakte het bedrijf maandag bekend. Analisten rekenden in doorsnee op een bedrijfsresultaat van 368 miljoen euro.

De lichtdivisie was de drijvende kracht achter de winststijging. Philips Lighting overtrof de gemiddelde verwachting van analisten met een bedrijfsresultaat van 202 miljoen euro, ruim veertig miljoen meer dan een jaar eerder. Dat kwam mede door de bijdrage van de Amerikaanse lampenfabrikant Genlyte, die Philips vorig jaar heeft overgenomen.

De medische tak viel licht tegen met een bedrijfsresultaat van 195 miljoen euro. Het onderdeel moest lasten nemen van in totaal 35 miljoen euro in verband met de overname en integratie van onder meer het Amerikaanse Respironics. Daardoor werden de bijdragen van recent overgenomen bedrijven deels teniet gedaan.

Philips Consumer Lifestyle, de tak die onder meer televisies, elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten maakt, presteerde beter dan verwacht. De divisie boekte een bedrijfsresultaat van 83 miljoen euro tegen 106 miljoen euro vorig jaar. In dat cijfer zijn forse herstructureringlasten verwerkt die Philips nam om de winstgevendheid te verbeteren.

Onder de streep hield Philips 720 miljoen euro over. Dat is fors minder dan vorig jaar, toen de nettowinst in het tweede kwartaal uitkwam op 1,57 miljard euro. Een vergelijking met het nettoresultaat van vorig jaar is echter nauwelijks te maken door verscheidene eenmalige baten en lasten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!