Markt komt met leenrollator voor bezoeker

Mensen die wat minder goed ter been zijn kunnen onbezorgd een dagje naar de markt in Amsterdam. Op verschillende plaatsen in onze hoofdstad staan sinds gisteren leenrollators klaar om moeilijk lopende mensen toch zelfstandig de markt te laten bezoeken.

“Het stadsdeel had ze gekregen en zat te bedenken wat ermee te doen. Toen is dit initiatief bedacht”, vertelt Henk Beerling van het Steunpunt Dapper, waar ook een aantal karretjes klaarstaan. Het lenen van de steunwagentjes is geheel gratis. Er hoeft alleen een formulier te worden ingevuld met persoonlijke gegevens en de tijd waarop de rollator is opgehaald.

Ed Wijnberg, woordvoerder van de in 2007 tot beste markt van Nederland uitgeroepen Dappermarkt, vertelt dat marktkooplieden erg enthousiast zijn. “Op deze manier wordt toch weer een doelgroep bereikt die anders misschien thuis zou blijven.” De koopmannen hadden zelf al opgemerkt dat een aantal bezoekers toch wel erg slecht ter been waren. “Samen hebben we dit plan bedacht”, aldus Wijnberg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!