'Veel afwijkingen bij eieren in supermarkten'

Het controlebureau voor pluimvee, eieren en eierproducten (CPE) meldt dat in zestig procent van de supermarkten afwijkende producten zijn aangetroffen. Het gaat om afwijkingen van de uiterste verkoopdatum, de kwaliteit van de eieren en om onjuiste opschriften.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van supermarkten, vindt dat het CPE faalt in de controle op de eierketen. Volgens het CBL gaat het om afwijkingen die ontstaan zijn bij de leveranciers van de supermarkten (pluimveehouders en pakstations). Het CPE faalt volgens het CBL op alle fronten en probeert dit nu volstrekt ten onrechte af te wentelen op de supermarktbranche.

Dit is onacceptabel, vindt Marc Jansen, Hoofd Consument en Kwaliteit van het CBL. “Wanneer het CPE zijn werk goed zou doen, zouden supermarkten nu niet ten onrechte zijn beschuldigd. Supermarkten verkopen dagelijks miljoenen eieren. Deze worden voorverpakt aangeleverd en direct doorverkocht aan de consument. Kennelijk is er dus iets bij de pakstations niet in orde en wordt dit door het CPE niet geconstateerd.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!