AKO opent vestiging op Eindhoven Airport

Boekhandel AKO neemt per 1 augustus de retailactiviteiten van de Take Off Airportshop op Eindhoven Airport over. Door de overname is AKO de enige winkelketen in Nederland die op alle vier de grotere luchthavens actief is, zo meldt het bedrijf woensdag in een persbericht.

In 2007 is het aantal vervoerde passagiers via Eindhoven Airport gestegen tot circa 1,5 miljoen, waardoor de luchthaven is uitgegroeid tot de grootste regionale luchthaven van Nederland. “Een AKO kiosk op Eindhoven Airport is een logische stap omdat wij de verkoop van kranten, tijdschriften en boeken op alle grotere vervoerslocaties in Nederland nastreven”, aldus AKO-directeur Roland van Geest.

In 1927 opende AKO de eerste luchthavenkiosk in het toenmalige passagiersgebouw van Schiphol. Op dit moment exploiteert AKO alleen al op Schiphol zestien verkooppunten van kranten, tijdschriften en boeken. In 2006 opende AKO de eerste winkel op Rotterdam Airport en onlangs werd daar een tweede verkooppunt geopend. In de zomer van 2007 opende AKO een winkel op de luchthaven Maastricht-Aachen. De vestiging op Eindhoven Airport betreft de twintigste vestiging op een vliegveld en in totaal de 105e AKO vestiging in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!