Co-operative Group lijft Somerfield in

De Co-operative Group heeft de Britse supermarktorganisatie Somerfield overgenomen. Met de transactie is 1,56 miljard pond sterling (1,97 miljard euro) gemoeid. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend, meldt Distrifood.

Met de deal komt een einde aan een jarenlang durend overnameproces van Somerfield, een keten van 880 supermarkten met een jaaromzet van 4,2 miljard pond sterling (5,3 miljard euro) en een winst voor belasting van 233 miljoen pond (294 miljoen euro).

De overname van Somerfield maakt de Co-operative Group de vijfde supermarktorganisatie in Groot-Brittannië. Het aantal supermarkten van het concern is nu ruim drieduizend. De omzet bedraagt meer dan acht miljard pond (10,1 miljard euro).

De Britse mededingingsautoriteit moet zijn goedkeuring voor de overname nog uitspreken. Topman Peter Marks van de Britse Co-op stelt in een persbericht dat hij wel verwacht dat er op lokaal niveau wel wat ingrepen zullen moeten plaatsvinden, maar hij vertrouwt erop dat dit goedkeuring van de overname niet in de weg zal staan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!