Prijzenoorlog op krappe pc-markt

De computermarkt is in een prijzenoorlog verzeild geraakt door het slechte economische klimaat en tegenvallende verkoopcijfers. Vooral kleine fabrikanten krijgen het daardoor zwaar te verduren, meldt Webwereld.

Deze ontwikkeling is al merkbaar op de Amerikaanse markt. De economische crisis in het land zorgde in het afgelopen kwartaal voor een daling van het aantal verkochte pc’s van zo’n vijf procent, zo blijkt uit een rapport van bureau IDC. Uit hetzelfde rapport blijkt dat Azië het daarentegen wel goed doet, vooral dankzij de sterke vraag naar laptops.

Ook onderzoeksbedrijf Gartner ziet de toekomst van de wereldwijde pc-markt op korte termijn somber in. Het bedrijf laat weten dat de zwakke economie ervoor heeft gezorgd dat computerfabrikanten hun prijzen drastisch hebben moeten verlagen.

Consumenten spinnen daar weliswaar garen bij, maar de prijzenoorlog kan het einde betekenen voor kleine fabrikanten: “Als de grote fabrikanten op deze manier blijven stunten met hun prijzen om meer te kunnen verkopen, zal het aantal fusies tussen kleinere fabrikanten in rap tempo stijgen”, aldus Gartner.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!