Spaarlamp populairder, niet goedkoper

Het aantal verkochte spaarlampen is vorig jaar bijna verdubbeld. In 2007 gingen zo’n vijftien miljoen zuinige lampen over de toonbank, negentig procent meer dan het jaar ervoor. Dat heeft de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) zaterdag bekendgemaakt.

De verkopen van spaarlampen zouden een enorme impuls krijgen als de importheffing op de lampen van 66,1 procent zou komen te vervallen. Dat stond in de planning voor komende 18 oktober, maar lampenmaker Osram dreigt roet in het eten te gooien. Volgens de RND heeft de fabrikant de Europese Commissie verzocht het besluit te herzien. “De heffing zal dan niet per 18 oktober opgeschort worden. De Europese Commissie zal dan nieuw onderzoek moeten doen, wat enige tijd zal duren.”

De RND pleit voor een zo snel mogelijke verdwijning voor de heffing. “De belangrijkste manier om consumenten te stimuleren energiezuinig te worden is door de prijs aantrekkelijk te maken.”

De raad pleit er daarom voor dan maar de btw op spaarlampen af te schaffen. Daarnaast zal de raad samen met Europese collega's bezwaar maken tegen het verzoek van Osram. Ook verzoekt de RND minister Cramer (Milieu) op te treden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!