Volvo komt met botsvrije auto

De Zweedse autofabrikant Volvo wil in 2020 een botsvrije auto op de markt introduceren. De bolide voorkomt aanrijdingen met andere auto’s, een boom, fietsers of voetgangers en ook inzittenden lopen geen risico meer gewond te raken. Claus Tingvall, directeur verkeersveiligheid van het Zweedse ministerie van Verkeer, spreekt van de grootste revolutie in de auto-industrie sinds de introductie van de veiligheidsgordel.

Jaarlijks komen wereldwijd 1,2 miljoen mensen om in het verkeer en raken vijftig miljoen mensen gewond. “Als het om de toekomst gaat, moeten we niet langer accepteren dat mensen gewond raken in het verkeer”, vindt Jan Ivarsson, hoofd veiligheidsstrategie bij Volvo. “We accepteren niet dat mensen hun leven verliezen tijdens een vliegtuigongeluk, waarom zouden we dat tijdens een verkeersongeval wel accepteren?”

Nu al worden in rap tempo veiligheidssnufjes aan auto’s toegevoegd die ongevallen helpen te voorkomen. Radar, video, camera’s laser en infrarood rukken op. Steeds meer auto’s hebben een systeem dat automatisch afstand houdt en begint te remmen als een botsing dreigt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!