Hans Anders te koop

Opticienketen Hans Anders staat in de etalage. Grootaandeelhouder Gilde Investment Management is voor de grootste brillenketen van Nederland op zoek naar een nieuwe koper. De eerste biedingsronde is al achter de rug. De tweede is in gang gezet, zo blijkt uit gegevens van Standard & Poor's LCD, waaruit bankiers en adviseurs kunnen opmaken welke Europese bedrijven te koop staan, meldt het Financieele Dagblad (FD).

Bestuursvoorzitter Johan Creemers heeft het liever niet over een verkoop. “Wij praten over het zoeken naar een nieuwe investeerder die ons kan helpen de ambities te realiseren. Dat klinkt hetzelfde, maar betekent dat alle opties openstaan.” Zodra een investeerder samen met grootaandeelhouder Gilde de internationale groei van Hans Anders wil bewerkstelligen, kan dat ook.

De optiekketen, bekend om zijn goedkope brillen en lenzen, moet tussen de 125 miljoen en 150 miljoen euro opleveren, zo staat in een document van S&P. Dit bedrag is gelijk aan tien keer het bedrijfsresultaat over het afgelopen jaar en is bijna net zo hoog als de jaaromzet van 165 miljoen euro. De ambities van Creemers zijn enorm. “Elke week wordt er een nieuwe Hans Anders-winkel geopend”, stelt hij. Zo'n twee maanden geleden ging de kurk van de champagnefles voor de vijfhonderdste winkel. Over vijf jaar moeten het er duizend zijn.

Van de financiële partijen die interesse zouden kunnen hebben, is Hal Investments een van de eerste waaraan kan worden gedacht, meldt het FD. Hal heeft Pearl, de grootste concurrent van Hans Anders, in handen en is daarnaast actief met optiekketens in China, Roemenië, Brazilië en Turkije.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!