Media Markt ontloopt mogelijk boete EU

Media-Saturn kan een boete van de EU betreffende de Intel-zaak ontlopen. Het moederbedrijf van Media Markt moet dan wel meewerken in de zaak rond mogelijke overtreding door Intel van de Europese mededingingswetten. Dat meldt Channelworld.nl.

Media Markt zou in ruil voor enkele miljoenen euro’s van Intel AMD-computers uit de schappen hebben geweerd. Volgens de Financial Times Deutschland wil de Europese Commissie zich alleen concentreren op Intel zelf en de andere betrokkenen ontzien als zij willen meewerken aan het onderzoek tegen de chipfabrikant.

Volgens de EU zou Media-Saturn alleen Intelcomputers in de winkels hebben staan nadat het van Intel een bijdrage in reclamekosten zou hebben gekregen. Dat bedrag zou in de miljoenen lopen. Volgens de Financial Times komt het bedrag alleen al in het laatste jaar op 85 miljoen euro.

De zaak tegen Intel is aangespannen door AMD. Op 13 februari viel de kartelwaakhond van de EU binnen in kantoren van Media-Saturn, Intel en Dixons in Engeland en Duitsland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!