‘Vrees voor nieuwe golf milieuzones’

Winkeliers vrezen voor een nieuwe golf milieuzones, ditmaal voor bestelwagens en personenauto’s. Voor het eind van dit jaar wil een tiental steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, die zones instellen. Het Platform Detailhandel Nederland heeft laten weten niet akkoord te gaan met deze uitbreidingen. De kosten voor die zones lopen volgens het platform in de tientallen miljoenen euro’s.

De organisatie heeft dan ook een brief geschreven aan minster Cramer (Milieu) om te laten weten dat zij pertinent tegen een uitbreiding van de milieuzones is. Nu al zijn er in verschillende steden milieuzones voor vrachtwagens. Dat houdt in dat vervuilende vrachtwagens de stad niet in komen.

Het PDN stoort zich eraan dat de effecten van de milieuzones voor vrachtwagens nog niet eens zijn geëvalueerd, maar dat alle nieuwe zones nu al in het verschiet liggen. "Ondanks de negatieve ervaringen met de milieuzones voor vrachtwagens kunnen gemeenten een zone instellen zonder dat zij aantonen wat nut en noodzaak is, of wat de economische consequenties zijn."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!