Autodealer in hoger beroep om bijenpoep

Een autobedrijf in het Noord-Groningse Warffum gaat in hoger beroep in een rechtszaak tegen een hobbyimker uit hetzelfde dorp. Dat heeft het bedrijf, Bakker Auto Centrum, donderdag bekendgemaakt. Bijen van de imker zouden het wagenpark van het autobedrijf onderpoepen.

Het autobedrijf zegt dat het al jaren veel geld kwijt is aan het keer op keer schoonmaken van de auto's. Een eerste gang naar de rechter bleek vruchteloos. Het bedrijf heeft nu hoger beroep aangetekend om de rechtbank in Leeuwarden te bewegen de imker alsnog een verbod op te leggen zijn bijen uit te laten zwermen. De imker wil niet reageren voordat het hoger beroep heeft gediend.

Volgens het autobedrijf is een pas gewassen auto soms al na een uur weer helemaal bedekt met de kleine bruine spatjes en hebben ook andere dorpsbewoners veel last van de poepende bijen. Dit zou al jaren spelen en ook andere dorpsbewoners zouden er veel overlast van ondervinden, maar het was niemand duidelijk wat de oorzaak was. Tot zo’n vier jaar geleden laboratoriumtests van de milieudienst van de gemeente Eemsmond uitwezen dat het om bijenuitwerpselen ging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!