Winkelcentrum dicht voor asbestonderzoek

De gemeente Westland heeft winkelcentrum De Koningswerf in 's Gravenzande gesloten. De lokale overheid besloot hiertoe in verband met een onderzoek naar de aanwezigheid van asbest. Dat heeft de gemeente vrijdag laten weten, meldt De Telegraaf. Een gespecialiseerd bedrijf zal alle winkels en de omgeving onderzoeken.

De winkels blijven dicht, totdat de resultaten bekend zijn. Die worden niet voor maandag verwacht, aldus de gemeente. De sluiting volgt op ‘oriënterende metingen’ naar asbestdeeltjes in de lucht in het winkelcentrum die een ‘hoger niveau’ aangaven dan het voor de wet verwaarloosbare risico.

De metingen werden gedaan, nadat werknemers van een gespecialiseerd saneerbedrijf bij werkzaamheden in een leegstaande winkel asbest hadden aangetroffen. Het bedrijf vertrouwde het niet en trok aan de bel. De metingen wezen de verhoogde concentraties aan, waarna de gemeente besloot het hele centrum te onderzoeken en De Koningswerf tijdelijk te sluiten. Het leegstaande pand werd klaargemaakt voor een nieuwe huurder, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!