Detailhandel ontevreden over VWA

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) stuurt volgende week een brief aan minister Klink over de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Volgens de RND zou de overheidsinstantie regelmatig blunderen door consumentenproducten af te keuren die achteraf wel in orde blijken te zijn. De Nederlandse detailhandel wil daarom dat de werkzaamheden van de controledienst grondig worden doorgelicht, meldt de Telegraaf.

De VWA zou vooral veel fouten maken bij het controleren van de veiligheid van producten. De RND stelt hierover de afgelopen maanden steeds meer klachten van winkeliers te hebben ontvangen.

De VWA lijkt soms maar wat aan te rommelen, stelt een zegsvrouw van de RND. "Voor een autoriteit lijken ze soms opvallend weinig deskundig te zijn." De VWA haalde volgens de organisatie de afgelopen maanden diverse producten uit de handel die later gewoon veilig bleken te zijn. "Zo'n afkeuring betekent voor ondernemers een strop van tienduizenden euro's."

De VWA stelt in een reactie erg verrast te zijn door de kritiek. "Winkeliers die het niet eens zijn met een besluit, kunnen naar de commissie van beroep stappen om de beslissing aan te vechten", meldt een zegsvrouw. Volgens haar is het aantal bezwaren de afgelopen maanden niet opvallend toegenomen. Bovendien vindt de VWA het ‘zeer curieus’ dat de brief al in de krant verschijnt voordat hij überhaupt verzonden is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!