Delhaize doet proef met discountformule

Delhaize start eind dit jaar een proef met twee discountwinkels in Griekenland. Is het proefproject succesvol, dan overweegt de Belgische supermarktketen de formule ook elders in Europa te introduceren, zo meldt de Belgische krant De Tijd.

Delhaize is in Griekenland actief via een meerderheidsbelang in Alfa-Beta, de op één na grootste supermarktketen van het land. Alfa-Beta kent momenteel vijf winkeltypes: AB-supermarkten, ENA-cash & carry's en de drie buurtwinkelformules AB City, AB Shop & Go en AB Food Market. Eind dit jaar komt daar het discountconcept Lion Food Stores bij.

Alfa-Beta zal het nieuwe winkeltype testen via twee vestigingen. Ze zullen een gemiddelde verkoopoppervlakte hebben van 900 à 1000 vierkante meter en een assortiment bieden van zo'n drieduizend basisproducten. Voor het aanbod doet Alfa-Beta een beroep op de bestaande goedkope private label-lijnen van Delhaize, 365 en Care.

Is het project succesvol, dan zal de nieuwe winkelformule verder worden uitgerold. Delhaize ziet daarvoor niet alleen kansen in Griekenland, maar ook in de andere Europese markten waar de groep actief is, te weten België en Roemenië.

Lees ook Delhaize boekt winststijging

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!