Nederlanders geven meer uit in buitenland

Nederlanders hebben vorig jaar tijdens bezoeken aan het buitenland 13,9 miljard euro uitgegeven. Dat is bijna drie procent meer dan in 2006, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederlanders spendeerden het meest in Duitsland, Frankrijk en België.

Van de uitgaven ging het grootste deel naar dagtochtjes en vakanties binnen de EU. Duitsland stond daarbij op de eerste plaats met 1,8 miljard euro. Dat is zeven procent minder dan in 2006. Daarna volgden Frankrijk en België, respectievelijk met 1,3 miljard en 999 miljoen euro.

Ook wat zakelijke reizen betreft besteden Nederlanders hun geld voornamelijk binnen de EU. Het meeste geld werd vorig jaar uitgegeven tijdens business trips in België: 545 miljoen euro. Op nummer twee en drie staan Duitsland en Frankrijk, met respectievelijk 539 miljoen en 398 miljoen euro.

Het land waarin de Nederlandse uitgaven in 2007 het hardste stegen was India, met een toename van 43 procent ten opzichte van 2006. Deze was vooral te danken aan de groei van de bestedingen tijdens privé-reizen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!