Ook De Nederlandsche Bank tegen verhoging btw

Door de dreigende economische recessie keren steeds meer partijen zich tegen de voorgenomen verhoging van de btw. Vrijdag heeft De Nederlandsche Bank (DNB) het kabinet opgeroepen van de belastingstijging af te zien als de inflatie sterk blijft toenemen.

De inflatie dreigt volgens president Nout Wellink van het instituut ‘dik door de vier procent heen te schieten’. In andere Europese landen is dit inmiddels al gebeurd. Om de geldontwaarding te beteugelen, moeten vakbonden volgens Wellink afzien van hoge looneisen.

Overigens is de verhoging van de btw nog lang geen uitgemaakte zaak. Minister Wouter Bos van Financiën zou inmiddels overwegen de stijging een jaar uit te stellen. Coalitiepartij PvdA pleitte eerder al voor het schrappen van de btw-verhoging.

Kamerlid Paul Tang van de PvdA is daarom blij met de woorden van Wellink. Ook oppositiepartij VVD sluit zich aan bij het pleidooi van Wellink. "De plannen van dit kabinet wakkeren de inflatie alleen maar verder aan", aldus VVD-Kamerlid Frans Weekers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!