VastNed ziet beleggingsresultaat licht dalen

VastNed Retail heeft in het eerste halfjaar van 2008 een direct beleggingsresultaat van 29,6 miljoen euro behaald, tegenover 31,3 miljoen vorig jaar. Dat heeft de winkelvastgoedbelegger maandagochtend bekendgemaakt.

Per aandeel steeg het direct beleggingsresultaat naar 1,95 euro van 1,86 euro. Voor 2008 verwacht de vastgoedbelegger een direct beleggingsresultaat en uit te keren totaaldividend te behalen van 3,92 euro per aandeel. In 2007 was dat 3,85 euro.

"Op basis van de huidige onzekere ontwikkelingen op de vastgoed- en financieringsmarkt zal in de tweede helft van het jaar het acquisitievolume beperkt zijn", vervolgt VastNed Retail.

De lichte daling in het directe resultaat is volgens VastNed met name te wijten aan eenmalige kosten in verband met het biedingsproces van 2,4 mln euro of 0,14 euro per aandeel en gestegen interestlasten. De grotere daling in het indirecte resultaat "weerspiegelt de hogere rendementseisen voor vastgoedbeleggingen, met name in Spanje en Frankrijk".

De bruto huuropbrengsten liepen in het eerste halfjaar op naar 65,4 miljoen van 59,1 miljoen. De stijging is vooral het gevolg van netto investeringen in 2007 en 2008 en huurverhogingen, aldus VastNed Retail.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!