VastNed Retail voert geen overnamegesprekken

VastNed Retail voert geen concrete gesprekken over een overname, na het afketsen van de gesprekken met IEF Capital. Dat heeft bestuursvoorzitter Reinier van Gerrevink maandag gezegd tijdens een analistenbijeenkomst, naar aanleiding van de halfjaarcijfers.

"We geven nu aan dat we ons vasthouden aan de lange termijnstrategie, die we eerder hebben afgegeven", lichtte de CEO toe. "De afgelopen periode zijn we intensief bezig geweest met een potentiële overname door IEF." Hij geeft aan dat de gesprekken en het due diligence onderzoek, dat meestal plaatsvindt bij bedrijfsovernames en outsourcing, veel tijd hebben gekost, die niet kon worden besteed aan 'gewone' bedrijfsvoering.

Dit strategische toekomstplan richt zich op de verdere ontwikkeling van de onderneming door internationale groei en het creëren van aandeelhouderswaarde. Daarmee doelt de vastgoedbelegger op groei in attractieve markten in Europa, waarbij Turkije moet worden toegevoegd als vijfde kernland naast Nederland, Spanje, Frankrijk en België.

Een overname wordt echter niet helemaal uitgesloten. "Natuurlijk staan we als beursgenoteerd bedrijf nog altijd in de etalage. Als er een mooi bod komt, zullen we dat zeker bekijken en niet aan de kant schuiven", aldus Van Gerrevink.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!