Li Ning miljoenen rijker door Spelen

De grote winnaar van de openingsceremonie van de Olympische spelen is ongetwijfeld Li Ning. De ex-turner mocht de olympische vlam aansteken na een luchtwandeling boven het Vogelneststadion in Peking. De kledingfirma die hij in 1990 oprichtte, zag maandag de koers op de beurs van Hongkong met vijf procent stijgen, een plus van dertig miljoen euro.

Beleggers verwachten dat de wereldwijde aandacht voor het sportmerk de doorbraak betekent en kochten massaal aandelen in. Het is nog te vroeg om te berekenen welke impact Li Nings optreden concreet zal hebben op de verkoop en de omzet, maar de beurs van Hongkong reageerde in elk geval al enthousiast.

De koersstijging is een mooie revanche voor Li Ning, die in de aanloop naar de Spelen twee tegenslagen te verwerken kreeg, zo schrijft het Belgische Nieuwsblad. Eerst moest de keten buigen voor Adidas dat dankzij een veel hoger bod de officiële sponsor werd van de Spelen in zijn land. Vervolgens ging plan B ook de mist in: de Chinese sportzender CCTV5 zou al zijn commentatoren Li Ning-kledij met duidelijke logovermelding laten dragen.

Toch hangen er ook twee donkere wolken boven Li Ning. Enerzijds is het bedrijf verwikkeld in een geschil met Adidas: zijn slogan Anything is possible lijkt verdacht veel op de Impossible is Nothing van Adidas. Anderzijds vertoont het logo van Li Ning een grote gelijkenis met de legendarische Swoosh van die andere grote concurrent, Nike.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!