Ontwikkeling van personeel wordt beloond

Woensdag 5 november is het zover, de uitreiking van de Retail Jaarprijs tijdens het Retail Gala in Hilversum. In aanloop naar de uitreiking belicht RetailTrends de deelprijzen die de bewuste avond worden uitgereikt. Deze maand twee prijzen: de KCH Human Capital Award en de Intres Innovatieprijs.

Een medewerkster van Bouwmarkt-Drive In Alex van Gruijthuijsen in het Gelderse Beneden-Leeuwen kreeg veel vragen van klanten over de badkamerafdeling. Iedere keer moest ze de klant echter teleurstellen, een badkamer afdeling hadden ze niet in het bedrijf. De medewerkster besloot bij eigenaar en directeur Alex van Gruijthuijsen te informeren of hij het een goed idee vond, zo’n badkamerafdeling. Van Gruijthuijsen stemde toe, maar stelde uitdrukkelijk dat zij de volledige verantwoordelijkheid voor de divisie zou krijgen. “Het is jouw toko”, kreeg de werkneemster te horen.

Een prachtig voorbeeld van hoe je de werknemer medeverantwoordelijk maakt, vindt Peter Cras, directeur van het Kenniscentrum Handel (KCH). Daarom beloonde Cras als voorzitter van de jury de Gelderse bouwmarkt vorig jaar met de KCH Human Capital Award.

Lees alles over de Human Capital Award en de Intres Innovatieprijs in het augustusnummer van RetailTrends
Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier
U kunt een gratis proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!