Rondje drank duurst in Amsterdam

Voor het vijfde jaar op rij is Amsterdam de stad met de duurste terrassen. Voor een rondje drank (twee fluitjes, twee rosé en twee fris) is de bezoeker hier 15,50 euro kwijt. Dat is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit meldde horeca-adviesbureau Van Spronsen & Spronsen uit Leiderdorp dinsdag. Het bureau onderzoekt sinds 2004 de drankprijzen op de meest toeristische plekken van de 21 grootste steden.

De hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Rotterdam en Den Haag waar een rondje vijftien euro kost. In Rotterdam steeg de prijs voor een rondje met 3,4 procent, in Den Haag met zes procent. Het goedkoopst is Breda met gemiddeld 12,88 euro voor een rondje.

Een biertje is dit jaar gemiddeld zes procent in prijs gestegen. Dit komt door duurdere grondstoffen en verpakkingsmaterialen, zegt het adviesbureau. In Amsterdam kost een fluitje het meest, namelijk 2,35 euro. In Utrecht en Almere is de bierdrinker het goedkoopst uit met 1,93 euro voor een fluitje. Roséliefhebbers zijn het voordeligst uit in Zoetermeer; een glas rosé kost daar gemiddeld 2,50 euro. Het duurste glas rosé drinkt men dit jaar in Den Haag met een gemiddelde prijs van 3,25 euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!