eBay wil concurreren met webwinkels

eBay verlaagt zijn verkoopcommissies om zo beter te kunnen concurreren met webwinkels als Amazon en ECI. De veilingsite verlaagt tussen 16 september en eind december dit jaar de tarieven om artikelen tegen een vaste verkoopprijs aan te bieden met zeventig procent. Bovendien plaatst de verkoper zijn advertentie niet meer voor zeven dagen maar voor dertig dagen, zo meldt Emerce.nl.

De wijzigingen gelden in ieder geval voor Amerika, Duitsland en Engeland. Een woordvoerster van eBay Nederland zegt dat de nieuwe prijzen niet voor Nederland zullen gaan gelden.

De actie lijkt er op te wijzen dat eBay de concurentie zoekt met Amazon en mediawinkels als ECI, aldus Emerce op zijn website. Zo gelden de verlaagde tarieven tot en met december en zijn er damast nog enkele opmerkelijke specificaties aan toegevoegd. eBay-verkopers die cd's, dvd's, computerspelletjes of boeken tegen een vaste verkoopprijs aanbieden, betalen nóg minder verkoopkosten: geen 35 dollarcent, maar vijftien of minimaal vijf cent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!