Mobiel betalen bij AH to go

Albert Heijn is een proef met mobiel betalen gestart in de AH to go op het Amstelstation in Amsterdam. Het supermarktconcern biedt klanten van deze vestiging zes maanden de mogelijkheid met een mobiele telefoon producten te scannen en direct te afrekenen. Dat meldt het bedrijf woensdag in een persbericht.

De proef is een aanvulling op de pilot in het AMC waar klanten hun boodschappen mobiel konden scannen en afrekenen bij een betaalpaal. Het concept is ontwikkeld door Albert Heijn zelf, de betaling wordt geregeld door MiniTix, een initiatief van de Rabobank. Uit de elektronische MiniTix-portemonnee kunnen klanten met de mobiele telefoon kleine bedragen betalen zonder PIN code, met een maximum van vijftig euro per week.

Bij de test in de AH to go koopt de klant een mobiele telefoon waar de eigen simkaart in kan worden gedaan. Bij binnenkomst houdt de klant deze telefoon tegen het aanmeldpunt om te starten. Tijdens het boodschappen doen scant de klant de boodschappen door de telefoon tegen het prijskaartje op het schap te houden. Vervolgens houdt de klant de telefoon bij het betaalpunt tegen het mobiel winkelen logo. Het te betalen bedrag verschijnt op het scherm van de telefoon, waarna de klant alleen nog akkoord hoeft te geven. Na afmelding staat de digitale kassabon in de telefoon.

Klik hier voor het persbericht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!