Jarenlange juridische strijd in C&A-gelederen

Binnen de steenrijke familie Brenninkmeijer is afgelopen jaren een slepende vete uitgevochten over het gebruik van de namen van hun grondleggers. Modeondernemer en neef Alexander Brenninkmeijer, die sinds 2004 een eigen exclusieve kledinglijn voert onder de naam van zijn voorvaders ‘Clemens en August’, wordt  al jarenlang door C&A belaagd. Dit heeft zakenblad Quote onthuld in een reportage over een reeks geheimgehouden rechtszaken in Duitsland, Zwitserland en Engeland.

Het mode-imperium blijkt alle mogelijke middelen te hebben gebruikt om Alexander Brenninkmeijer een kopje kleiner te maken. Tot grote schrik van het modeconcern blijkt dat C&A namelijk nooit de namen van de voorvaders Clemens en August in het merkenregister heeft vastgelegd, zodat Alexander daarmee vrij spel heeft. In een poging hem het werken als modeondernemer onmogelijk te maken, besluit C&A de namen alsnog in zestig landen te registreren voor eigen gebruik.

Ook worden plotseling kartonnen labels met de titel 'Clemens & August' aan kleding van C&A gehangen, om het bij de rechter te doen voorkomen dat deze namen al geruime tijd binnen het concern gebruikt worden.

Maar de rechter in Zwitserland trapt niet in de trucjes van C&A en ook bij de rechtbank in Londen wordt Alexander in het gelijk gesteld. Waarschijnlijk uit angst voor negatieve publiciteit, besloot het C&A-concern onlangs plotseling alle lopende rechtszaken tegen Alexander Brenninkmeijer in te trekken. Na vier jaar procederen krijgt hij nu groen licht om zijn label ‘Clemens en August’ te blijven voeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!