Autobranche wil kenteken op lijst

De autobranche wil dat op de weblijst voor gestolen auto's vooral het kenteken wordt gebruikt. Kopers van een tweedehands auto moeten sneller kunnen nagaan of die auto gestolen is. Daarom wil minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat, CDA) een openbare weblijst met gestolen auto's opzetten. Op basis van chassisnummers moet controleerbaar worden of het voertuig als gestolen staat geregistreerd.

Nu komen kopers er vaak pas bij de officiële overschrijving achter dat zij mogelijk een gestolen auto hebben aageschaft. Brancheorganisatie voor garagebedrijven Bovag is blij dat de minister de langgekoesterde wens voor een checklijst mogelijk wil maken. Toch pleit de organisatie ervoor om daarin vooral kentekens te gebruiken.

"Het beste zou zijn om zowel kenteken als chassisnummer te gebruiken. Want hoe meer nummers, hoe groter de kans dat een auto opduikt in het systeem. Maar het kenteken is toch het meest herkenbaar voor het publiek. Dan hoef je niet tussen de olieresten en het vuil naar een nummer te zoeken onder de motorkap", vindt woordvoerder Paul de Waal van Bovag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!