Avondmarkt voor jonge tweeverdieners

Marktkooplieden willen niet langer voornamelijk grijzende klanten aan hun kraam zien, maar ook jonge tweeverdieners. De Amsterdamse wijk Zeeburg krijgt daarom volgend voorjaar een experimentele 'markt van de toekomst', die ook 's avonds is geopend.

De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) verwacht binnenkort het groene licht te krijgen voor de moderne markt, waarvoor volgens voorzitter Henk Achterhuis al veel gemeenten belangstelling hebben getoond. "We willen een markt met een bedrijfsleider en een marketingplan, die is afgestemd op de doelgroep en de omgeving van de betreffende markt."

De vereniging wil zich daarmee losweken van de opzet van traditionele markten, waar marktmeesters namens de gemeente toezicht houden op naleving van gemeentelijke regels. "We willen een professionalisering en gaan werken als een winkelcentrum."

De marktkooplui in Zeeburg brengen waarschijnlijk hun waren tussen vier uur 's middags en negen uur 's avonds aan de man, waardoor ook mensen die overdag werken de weg naar de markt kunnen vinden. De proef loopt twee jaar, "daarna gaan we kijken of het een succes is", aldus Achterhuis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!