Webshopper: liever bezorgen dan afhalen

Webshoppers laten een besteld product liever thuis afleveren dan dat ze het ophalen, ook als dat laatste goedkoper is. Dat stelt Kieskeurig.nl op basis van eigen onderzoek onder 1632 respondenten, aldus Twinkle Magazine op zijn website.

Een ruime meerderheid blijft thuis, ook als afhalen goedkoper is. “Prijs speelt wel een rol, maar is niet doorslaggevend”, plaatst marketingmanager Minouk Fieggen-Verkerke van Kieskeurig een kanttekening. Voor welk bedrag webshoppers wel uit hun luie stoel komen, heeft Kieskeurig niet onderzocht. Een kleine minderheid van zestien procent haalt bij gelijke kosten een product liever op.

Van de online shoppers heeft 54 procent een voorkeur voor het betalen met iDEAL. Kopen op afbetaling heeft bij geen van de respondenten de voorkeur. Vrouwen zien betalingen met Paypal of sms-betalen niet zitten, aldus de vergelijkingssite.

Vooruit betalen en bestellen onder rembours blijkt populairder bij mannen, terwijl vrouwen duidelijk vaker kiezen voor betalen met acceptgiro en facturatie achteraf. “Over de voorkeur voor bezorgen of afhalen zijn de twee seksen het overigens wel eens”, zegt Fieggen-Verkerke.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!